Kendamil Variace mléčných a nemléčných kaší (600 g)
Kód: 92/MIX2Související produkty
Detailní popis produktu
+ lžička Kendamil zdarma
EAN
5056000505194
Nemléčná kaše se švestkami a banánem
150 g

7+
150 g
Bez přidaného cukru1
Bez palmového oleje
Pro vegetariány

BIO ovesná mouka (59 %), BIO malé ovesné vločky (25 %), BIO banánové vločky (12 %), BIO švestkový prášek (4 %) (BIO švestka, BIO rýžová mouka), vitamíny (vitamín A, thiamin (B1), vitamín D3).
Nutriční hodnoty
(Na 100 g výrobku)
1605
kJ
kJ
378
kcal
kcal
6.4
g
g
Tuky2
65
g
g
Sacharidy3
9.6
g
g
Vláknina
13
g
g
Bílkoviny
0.03
g
g
Sůl
360
μg RE
μg RE
Vitamín A
6
μg
μg
Vitamín D3
0.8
mg
mg
Thiamin
0.01
g
g
Sodík
2 Z toho nasycené mastné kyseliny 1.2 g. 3 Z toho cukry 11 g.
Příprava
1.5×
Do misky dejte přibližně 1.5 polévkové lžíce (15 g) sypké kaše.
6×
Poté přidejte přibližně 6 polévkových lžic (90 ml) připravené kojenecké výživy, kterou aktuálně používáte (připravte dle návodu jako do láhve).
5
min
min
Dobře promíchejte, nechte vychladnout a před podáváním zkontrolujte teplotu.
Tip na recept
Švestkové muffiny
Budete potřebovat:
200 ml ovesného mléka, 1 vejce, 4 pl Kendamil BIO Nemléčné kaše se švestkami a banánem, 1 pl ovesné nebo hladké pšeničné mouky, 4 ks švestek, trocha másla
200 ml ovesného mléka, 1 vejce, 4 pl Kendamil BIO Nemléčné kaše se švestkami a banánem, 1 pl ovesné nebo hladké pšeničné mouky, 4 ks švestek, trocha másla
Postup:
Vypeckované a nadrobno nakrájené švestky opečeme na másle do změknutí a necháme vychladnout. V míse smícháme zbylé suroviny, a nakonec vmícháme švestky. Ve formičkách pečeme při 185°C zhruba 30–35 minut. Tip: Směs je možné přisladit lžící medu.
Vypeckované a nadrobno nakrájené švestky opečeme na másle do změknutí a necháme vychladnout. V míse smícháme zbylé suroviny, a nakonec vmícháme švestky. Ve formičkách pečeme při 185°C zhruba 30–35 minut. Tip: Směs je možné přisladit lžící medu.
1 Pouze přirozeně se vyskytující cukry
Doporučení pro alergiky: Alergeny označeny tučně.
EAN
5056000505125
Mléčná krémová
ovesná kaše
150 g

6+
s mlékem
150 g
Bez přidaného cukru1
Bez palmového oleje
Pro vegetariány

Obiloviny (48 %) (ovesná mouka, pšeničná mouka), sušené odstředěné mléko (23 %), sušená syrovátka (mléko), maltodextrin, rostlinný slunečnicový olej, extrakt z ječného sladu, minerální látky (uhličitan vápenatý, síran zinečnatý, pyrofosforečnan železitý), vitamíny (vitamín A, vitamín D3, vitamín E, vitamín C, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, niacin, kyselina listová, kyselina pantothenová, biotin).
Nutriční hodnoty
(Na 100 g výrobku)
1685
kJ
kJ
399
kcal
kcal
6.6
g
g
Tuky2
68
g
g
Sacharidy3
3.1
g
g
Vláknina
15.3
g
g
Bílkoviny
0.3
g
g
Sůl
370
μg RE
μg RE
Vitamín A
6.5
μg
μg
Vitamín D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Vitamín E
60
mg
mg
Vitamín C
0.85
mg
mg
Thiamin
1
mg
mg
Riboflavin
0.65
mg
mg
Vitamín B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacin
15
μg
μg
Biotin
50
μg
μg
Kyselina listová
2.5
mg
mg
Kyselina
pantothenová
pantothenová
0.12
g
g
Sodík
460
mg
mg
Vápník
7.5
mg
mg
Železo
4.5
mg
mg
Zinek
2 Z toho nasycené mastné kyseliny 1 g. 3 Z toho cukry 32 g.
Příprava
2×
Do misky dejte přibližně 2 polévkové lžíce (20 g) sypké kaše.
4×
Poté přidejte přibližně 4 polévkové lžíce (60 ml) teplé (nedávno převařené) vody.
5
min
min
Dobře promíchejte, nechte vychladnout a před podáváním zkontrolujte teplotu.
Tip na recept
Ovesné medailonky s mozzarellou
Budete potřebovat:
3 pl ovesné kaše, 150 g MOZZARELY (ne ta ve slaném nálevu, ale klasická v sáčku), 1 celé vajíčko
3 pl ovesné kaše, 150 g MOZZARELY (ne ta ve slaném nálevu, ale klasická v sáčku), 1 celé vajíčko
Postup:
Ingredience spojíme a pečeme na 180° C přibližně 20-25 min. Medailonky by měly být křupavé.
Ingredience spojíme a pečeme na 180° C přibližně 20-25 min. Medailonky by měly být křupavé.
1 Pouze přirozeně se vyskytující cukry
Doporučení pro alergiky: Alergeny označeny tučně.
EAN
5056000505156
Mléčná kaše s černým rybízem
150 g

6+
s mlékem
150 g
Bez přidaného cukru1
Bez palmového oleje
Pro vegetariány

Obiloviny (37 %) (ovesná mouka, pšeničná mouka), sušené odstředěné mléko (23 %), sušená syrovátka (mléko), maltodextrin, ovocné vločky (6 %) [(jablko, kukuřičný škrob, maltodextrin, slunečnicový lecitin), (černý rybíz, rýžová mouka), (citron, rýžová mouka)], rostlinný slunečnicový olej, extrakt z ječného sladu, minerály (uhličitan vápenatý, síran zinečnatý, pyrofosforečnan železitý), vitamíny (vitamín A, vitamín D3, vitamín E, vitamín C, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, niacin, kyselina listová, kyselina pantotenová, biotin), přírodní aromata.
Nutriční hodnoty
(Na 100 g výrobku)
1663
kJ
kJ
394
kcal
kcal
6.5
g
g
Tuky2
67
g
g
Sacharidy3
3.5
g
g
Vláknina
15
g
g
Bílkoviny
0.3
g
g
Sůl
370
μg RE
μg RE
Vitamín A
6.5
μg
μg
Vitamín D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Vitamín E
60
mg
mg
Vitamín C
0.8
mg
mg
Thiamin
0.95
mg
mg
Riboflavin
0.65
mg
mg
Vitamín B6
4.6
mg-NE
mg-NE
Niacin
15
μg
μg
Biotin
48
μg
μg
Kyselina listová
2.5
mg
mg
Kyselina
pantothenová
pantothenová
0.12
g
g
Sodík
440
mg
mg
Vápník
7.5
mg
mg
Železo
4.5
mg
mg
Zinek
2 Z toho nasycené mastné kyseliny 1 g. 3 Z toho cukry 33 g.
Příprava
2×
Do misky dejte přibližně 2 polévkové lžíce (20 g) sypké kaše.
4×
Poté přidejte přibližně 4 polévkové lžíce (60 ml) teplé (nedávno převařené) vody.
5
min
min
Dobře promíchejte, nechte vychladnout a před podáváním zkontrolujte teplotu.
Tip na recept
Banán v županu
Budete potřebovat:
1 banán, 1 vejce, 2 pl mletých vloček, 2 pl Kendamil Mléčné kaše s černým rybízem, 50 ml mléka, kokosový olej na smažení
1 banán, 1 vejce, 2 pl mletých vloček, 2 pl Kendamil Mléčné kaše s černým rybízem, 50 ml mléka, kokosový olej na smažení
Postup:
Banán oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a obalíme v těstu ze zbylých ingrediencí. Smažíme na pánvi z obou stran na troše kokosového oleje. Podáváme s ovocem nebo s jogurtem.
Banán oloupeme, rozkrojíme podélně napůl a obalíme v těstu ze zbylých ingrediencí. Smažíme na pánvi z obou stran na troše kokosového oleje. Podáváme s ovocem nebo s jogurtem.
1 Pouze přirozeně se vyskytující cukry
Doporučení pro alergiky: Alergeny označeny tučně.
EAN
5056000505163
Mléčná kaše s brokolicí, květákem a rajčaty
150 g

6+
s mlékem
150 g
Bez přidaného cukru1
Bez palmového oleje
Pro vegetariány

Obiloviny (49 %) (rýžová mouka, kukuřičná mouka), sušené odstředěné mléko (26 %), maltodextrin, rostlinný řepkový olej, zeleninové vločky (3 %) (květák, rajče, brokolice, cibule, špenát), minerální látky (uhličitan vápenatý, pyrofosforečnan železitý, síran zinečnatý), přírodní aromata, kvasnicový extrakt, vitamíny (vitamín A, vitamín D3, vitamín E, vitamín C, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, niacin, kyselina listová, kyselina pantothenová, biotin).
Nutriční hodnoty
(Na 100 g výrobku)
1689
kJ
kJ
399
kcal
kcal
5.5
g
g
Tuky2
74
g
g
Sacharidy3
1
g
g
Vláknina
12.9
g
g
Bílkoviny
0.6
g
g
Sůl
370
μg RE
μg RE
Vitamín A
6.5
μg
μg
Vitamín D3
6
mg α-TE
mg α-TE
Vitamín E
60
mg
mg
Vitamín C
0.8
mg
mg
Thiamin
0.9
mg
mg
Riboflavin
0.65
mg
mg
Vitamín B6
4.9
mg-NE
mg-NE
Niacin
12.5
μg
μg
Biotin
48
μg
μg
Kyselina listová
2.3
mg
mg
Kyselina
pantothenová
pantothenová
0.24
g
g
Sodík
520
mg
mg
Vápník
7.2
mg
mg
Železo
4.3
mg
mg
Zinek
2 Z toho nasycené mastné kyseliny 0.7 g. 3 Z toho cukry 17 g.
Příprava
2×
Do misky dejte přibližně 2 polévkové lžíce (20 g) sypké kaše.
4×
Poté přidejte přibližně 4 polévkové lžíce (65 ml) teplé (nedávno převařené) vody.
5
min
min
Dobře promíchejte, nechte vychladnout a před podáváním zkontrolujte teplotu.
Tip na recept
Zeleninové kuličky
Budete potřebovat:
100 g nadrobno nakrájené zeleniny (mrkev, petržel, brokolice), 1 vejce, 4 pl Kendamil Mléčné kaše s brokolicí, květákem a rajčaty, 1 pl špaldové mouky, olivový olej na restování
100 g nadrobno nakrájené zeleniny (mrkev, petržel, brokolice), 1 vejce, 4 pl Kendamil Mléčné kaše s brokolicí, květákem a rajčaty, 1 pl špaldové mouky, olivový olej na restování
Postup:
Zeleninu krátce orestujeme na oleji, podlijeme vodou a podusíme do měkka. Poté přidáme ostatní ingredience, promícháme a v rukou vytvarujeme kuličky, které pečeme při 180°C zhruba 20–25 minut. Tip: Namísto čerstvé zeleniny můžete použít jemně krájenou mraženou zeleninovou směs.
Zeleninu krátce orestujeme na oleji, podlijeme vodou a podusíme do měkka. Poté přidáme ostatní ingredience, promícháme a v rukou vytvarujeme kuličky, které pečeme při 180°C zhruba 20–25 minut. Tip: Namísto čerstvé zeleniny můžete použít jemně krájenou mraženou zeleninovou směs.
1 Pouze přirozeně se vyskytující cukry
Doporučení pro alergiky: Alergeny označeny tučně.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mléčné kaše pro děti |
---|---|
Věk dítěte: | od ukončeného 6. měsíce, od ukončeného 7. měsíce |
Vlastnosti: | BIO |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář